>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Laajennettu todellisuus tulee Androidiin – Applen ARKit sai haastajan Googelta

Manu Pitkänen

Laajennettu todellisuus tulee Androidiin – Applen ARKit sai haastajan Googelta
Laajennetusta todellisuudesta on tullut mobiilimaailmassa kuuma puheenaihe Apple WWDC:ssä paljastamien uutisten ansiosta. iOS 11 -käyttöjärjestelmän myötä kaikki A9-järjestelmäpiirillä (tai uudemmalla) varustetut iPhonet ja iPadit tukevat ARKit-ohjelmointirajapintaa, jolla sovelluskehittäjät voivat helposti luoda laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ohjelmia.

Googlelta on odotettu vastausta Applen uutisiin, onhan yhtiö tehnyt jo pitkään töitä esimerkiksi Project Tango -hankkeen parissa. Kokemusta laajennetun todellisuuden hyödyntämisestä löytyy siis talon sisältä, nyt se pitäisi vain tarjota sovelluskehittäjien kannalta helpossa muodossa. Googlen vastaus ARKitin julkaisuun on Android-puhelimille tarkoitettu ARCore.

ARCore-tuki rajoittuu alkuvaiheessa vain Google Pixel- ja Samsung Galaxy S8 -puhelimiin, joten laitteistotuki on ARKitiin nähden paljon vaatimattomampi. ARCore vaatii toimiakseen Android 7.0 -käyttöjärjestelmän. Googlen tavoitteena on laajentaa laitteistotukea syksyn aikana reippaasti ja se tavoittelee 100 miljoonan kokoista laitekantaa.Toisin kuin Project Tango, ARCore ei vaadi toimiakseen kaksoiskameraa tai muuta erikoislaitteistoa vaan se hyödyntää useimmista puhelimista löytyviä sensoreita pintojen ja kameran liikkeen aistimiseen.

Esimerkkejä ARCorella luoduista sovelluksista löytyy täältä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.