Taas suomalainen peliyhtiö listautuu pörssiin – Rovio hakee 30 miljoonan euron rahoitusta

Manu Pitkänen

Taas suomalainen peliyhtiö listautuu pörssiin – Rovio hakee 30 miljoonan euron rahoitusta
Angry Birds -hittipeleistään tunnettu Rovio aikoo listautua Helsingin pörssiin. Listautumisannissa tuodaan tarjolle 30 miljoonan euron arvosta osakkeita. Samalla yhtiön nykyiset omistajat myyvät osakkeitaan.

Myyntiin tulevien osakkeiden määrää ei tiedetä, joten on hankala arvioida millainen markkina-arvo yhtiölle odotetaan muodostuvan annissa. Bloombergin tietojen mukaan yhtiölle tavoitellaan kahden miljardin dollarin markkina-arvoa. Yhtiön tammi-kesäkuun liikevaihto oli nyt 152,6 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 21,3 miljoonaa euroa.

Suunnitellun listautumisannin tavoitteena on edistää viihdeyhtiö Rovion kasvustrategian toteuttamista sekä lisätä strategista joustavuutta. Rovio arvioi että listautuminen myös lisäisi Rovion brändin tunnettuutta ja siten vahvistaisi yhtiön kilpailukykyä.

Rovio on hakenut toistuvasti uutta kasvavavaa pelibrändiä Angry Birdsin rinnalle, mutta ainakaan vielä sellaista ei ole löytynyt.

Aiemmin tänä vuonna listautumisista ovat kertoneet suomalaiset peliyhtiöt Next Games, Nitro Games ja Remedy.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.