Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalaisvalmistajalta erikoinen "kehyksettömällä näytöllä" varustettu Android-puhelin

Matti Vähäkainu

Kiinalaisvalmistajalta erikoinen kehyksettömällä näytöllä varustettu Android-puhelin
Tämän vuoden kenties tärkein älypuhelintrendi ovat kehyksettömät kosketusnäytöt. Jo viime vuoden puolella alkanut trendi on lähtenyt käyntiin tämän vuoden lippulaivamallistoissa toden teolla, kun mm. Samsung, LG ja tiettävästi jopa Apple ovat julkaisseet tai julkaisevat uuden huippupuhelimen liki olemattomilla kehyksillä.

Alunperin kiinalaisvalmistaja Xiaomin konsepti on villinnyt laitevalmistajat ja se näkyy myös kaikkein nimikkäimpien älypuhelinvalmistajien lisäksi myös pienemmissä puljuissa ja ei niin vakuuttavasti varustelluissa malleissa. Nyt toinen kiinalaisfirma, Vivo, on julkaissut uusimman puhelimensa, joka pitää sisällään samankaltaista teknologiaa.

Intiassa julkaistu uusi Vivo V7+ on varustettu mm. erikoisella uudella Snapdragon 450 keskisarjan piirillä, 64 gigatavun tallennustilalla, 16 megapikselin takakameralla, supertarkalla 24 megapikselin selfie-kameralla, neljän gigatavun RAM-muistilla sekä tietysti suurella, liki kehyksettömällä kosketusnäytöllä varustettu laite.V7+:n FullView-näyttö on 5,99 tuuman kokoinen ja monien kilpailijoiden tapaan toimii 18:9 (eli 2:1) kuvasuhteella. Sen avulla laitteen näyttö peittääkin peräti 84.4 prosenttia etupaneelista. Näytön resoluutio on kuitenkin varsin erikoisesti vain 720p, joka jättää melkoisesti toivomisen varaa.

Puhelinta ei kuitenkaan ole suunniteltu länsimaiden markkinoille, joka selittänee erikoisia teknisiä ratkaisuja ainakin osaksi. Laite saapuu Intiassa myyntiin noin viikon päästä ₹21990 hintaan, joka on vain n. 285 euroa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja