Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple tekee älykellostaan tutkimuslaitteen – Pyrkii havaitsemaan rytmihäiriöt ajoissa

Manu Pitkänen

Apple tekee älykellostaan tutkimuslaitteen – Pyrkii havaitsemaan rytmihäiriöt ajoissa
Apple tekee parhaillaan yhteistyötä Stanfordin ja amerikkalaisen telelääketiedeyhtiö American Wellin kanssa selvittääkseen voidaanko Apple Watch -älykelloa hyödyntää sydämen toimintahäiriöiden tunnistamisessa. Asiasta uutisoi CNBC, joka oli kuullut asiasta kahdelta eri lähteeltä.

Ajatuksena on, että Apple Watchin mittaaman sykkeen perusteella voitaisiin seurata sydämen toimintaa ja reaaliaikaisen seurannan ansiosta älykello havaitsisi mahdolliset toimintahäiriöt hyvin varhaisessa vaiheessa, jolloin hoitotoimenpiteetkin voidaan aloittaa ajoissa. Apple Watch käytännössä etsisi sydämenlyönneistä poikkeavuuksia ja raportoisi niistä.

Apple Watchia voitaisiin käyttää esimerkiksi "korkean riskiprofiilin" potilaiden tarkkailuun, mutta se vaatii että kello on tarpeeksi tarkka ja herkkä.

Apple on jo aiemmin ResearchKitin tiimoilta tehnyt lääkäritalojen ja yliopistojen kanssa yhteistyötä, jolla yhtiön kehittämistä laitteista on pyritty tekemään hyödyllisempiä työkaluja lääketieteelliselle tutkimukselle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.