Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videoesittelyt – Näin Face ID pärjää testikäytössä

Manu Pitkänen

Videoesittelyt – Näin Face ID pärjää testikäytössä
3D-kasvojentunnistukseen perustuva Face ID on kiistatta yksi iPhone X:n tärkeimmistä uusista ominaisuuksista. Touch ID on tarjonnut erittäin vaivattoman tavan tunnistautua ja kirjautua palveluihin, joten sen korvaaminen toisella järjestelmällä ei ole mikään helppo homma. Face ID:n on oltava selvästi turvallisempi, vaivattomampi ja nopeampi kuin Touch ID, jotta siihen siirtyminen olisi perusteltua.

Apple näyttää ainakin uskovan Face ID:n voimaan, vaikka julkistustilaisuudessa Face ID:n kanssa kävikin pieni moka. Tilaisuuden jälkeen toimittajat pääsivät tutustumaan puhelimiin ja niiden uusiin ominaisuuksiin ohjatusti, missä Face ID:n toimintakin laitettiin luonnollisesti testiin. Pitää kuitenkin muistaa että Face ID:tä käytetään alla olevassa videoesittelyissä Applen tiukasti ohjaamissa olosuhteissa, joten videoiden pohjalta ei voida oikein vetää johtopäätöksiä Face ID:n toimintavarmuudesta.

Esimerkiksi hämärä, aurinkolasit, silmälasien heijastukset ja niin edelleen voivat vaikuttaa tunnistautumiseen. Näiden muuttujien vaikutukset nähdään vasta myöhemmin kun kriitikot pääsevät testaamaan laitteita itsenäisesti. Tunnistautuminen ei toimi jos käyttäjä ei katso kohti puhelinta tai silmät ovat kiinni.Face ID:n pohjana on iPhone X:n etupuolella näytön yläreunassa oleva useista sensoreista koostuva TrueDepth-kamera, joka tunnistaa kasvot 30 000 infrapunapisteen avulla. Järjestelmässä käytetään hyväksi koneoppimista, joten puhelin tunnistaa käyttäjänsä kasvot käytön myötä yhä tarkemmin.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja