Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen yhteistyökumppani meni myyntiin pakon edessä – Ostaja löytyi jo

Manu Pitkänen

Applen yhteistyökumppani meni myyntiin pakon edessä – Ostaja löytyi jo
Apple ilmoitti keväällä pitkäaikaiselle yhteistyökumppanilleen, Imagination Technologiesille, ettei se aio enää käyttää sen kehittämiä grafiikkaprosessoreita iPhoneissa tai iPadeissä. Se oli brittiläiselle yhtiölle karmea uutinen, sillä yhtiön liikevaihdosta yli puolet oli peräisin Applen kanssa solmitusta lisensointisopimuksesta.

Imagination Technologies on joutunut nyt puolen vuoden ajan miettimään millä tavalla se aikoo jatkaa tulevaisuuttaan kun rahahanat Applen suunnasta ehtyvät. Yhtiö päätyi hakemaan itselleen ostajaa ja nyt sellainen on löytynyt. Pörssinoteeratun yhtiön ostaa 550 miljoonalla punnalla 626 miljoonalla eurolla pääomasijoitusyhtiö Canyon Bridge. Kauppa on ehdollinen sille, että Imagination saa myytyä MIPS-suoritinarkkitehtuuria kehittävän yksikkönsä erikseen muualle.

Apple on yksi Imaginationin suurimmista osakkeenomistajista, joten uutinen yhteistyön loppumisesta oli melkoinen yllätys. Apple oli vuotta aiemmin pohtinut Imaginationin koko osakekannan ostamista.Syyskuussa julkistetuissa uusissa iPhoneissa ei käytetä enää Imaginationin grafiikkaprosessoreita, vaan uusi A11 Bionic -piiri perustuu Applen omaan suoritinarkkitehtuuriin ja grafiikka-arkkitehtuuriin. Vanhoissa tuotteissa käytetään luonnollisesti edelleen PowerVR-grafiikkasuorittimia, mutta niiden käyttö vähenee sitä mukaa kun tuotteet vanhenevat ja poistuvat myynnistä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja