Google esitteli uudet Pixel-puhelimet: Kamera aivan omalla tasolla

Matti Robinson

Google esitteli uudet Pixel-puhelimet: Kamera aivan omalla tasolla
Google on tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa esitellyt uusia Android-lippulaivapuhelimia. Tälläkin yhtiön Pixel-puhelimia tuli kaksin kappalein, ja tietysti kahdessa eri kokoluokassa.

Laitteet ovat tänä vuonna, kuten viime vuonnakin, HTC:n ja LG:n valmistamia. HTC:n valmistama pienikokoisempi Pixel 2 on hienoisesti päivittynyt versio viime vuoden mallista ja tarjoaa tietysti parempaa suorituskykyä uuden järjestelmäpiirin ansiosta. Näytön koko on edelleen viisi tuumaa, resoluutio edelleen Full HD ja kameroiden megapikselit ovat edelleen samat kuin viime vuonna.

Vaikka kamera tarjoaa edelleen samat megapikselit, niin se on kuitenkin saanut päivityksiä mm. optisen kuvanvakautuksen ja suuremman aukon myötä. Tietysti kameraa on petrattu myös ohjelmistollisesti. Tähän lukeutuu mm. ohjelmallinen potrettimoodi, jonka se kertoo olevan huipputasoa ja toimii muillakin kameroilla kuin Pixelin takakameralla.

Lopputuloksena on kameratestaaja Dx0Markilta huima 98 pisteen lopputulos. Viime vuoden malli oli Dx0Markin mukaan siihen astisista paras älypuhelinkamera, mutta ylsi vain 89 pisteeseen. Tämän vuoden huippupuhelimista iPhone 8 Plus ja Galaxy Note8 ovat yltäneet 94 pisteeseen.Kahdesta mallista suurempi uudistus, eritoten ulkoisesti, on LG:n valmistama Pixel 2 XL, joka saa nyt komeamman näytön. Reunuksia on minimoitu ja laitteesta löytyy nyt merkittävästi suurempi näyttö (6" vs 5,5"), vaikka koko ei juurikaan ole muuttunut. Näyttö on 2:1 eli 18:9-kuvasuhteen paneeli, joka tarjoaa venytetyn QHD-resoluution (2880x1440).

Muun tekniikan osalta (ml. kamerat, muisti, jne) isompi malli on samankaltainen kuin pienempi Pixel 2. Luonnollisesti molemmista uusista Pixel-puhelimista löytyy uusi Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmä. Pixel 2 ja Pixel 2 XL ovat saaneet myös HTC:lta tutun puristusohjauksen, jolla puhelimen sivujen paineella voidaan aktivoida ominaisuuksia.

Molemmat laitteet ovat IP67-luokitettuja, joten kestävät esimerkiksi iPhonen tavoin vettä ja pölyä.

Laitteet saapuvat myyntiin 24. lokakuuta ja alkaen hinnat ovat 649 dollaria (Pixel) ja 849 euroa (Pixel 2 XL). Valitettavasti alkuun laite saapuu myyntiin vain hyvin rajatusti kuudessa maassa.


Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10e
471 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.