Huawein Mate-huippupuhelimen Lite-versio saapuu myös Suomeen

Matti Robinson

Huawein Mate-huippupuhelimen Lite-versio saapuu myös Suomeen
Huawei esitteli eilen uusia Mate 10 -älypuhelimiaan ja niistä kaksi huippumallia esiteltiinkin jo tässä jutussa. Yhtiö kuitenkin esitteli myös kevyemmän Mate 10 -mallin, joka saapuu Pro-mallin tavoin myyntiin myös Suomessa.

Mate 10 Lite on huomattavasti kevyemmin varusteltu suurikokoinen, nk. puhlettikokoluokan älypuhelin. Sen ominaisuudet eroavat merkittävästi suuremmasta kaksikosta ja siinä ei ole esimerkiksi tekoälystään tuttua Kirin 970 -piiriä.

399 euron hintaan myytävä laite on kuitenkin suhteellisen mukavasti varusteltu hintaluokassaan ja erityisesti kameroiden osalta ei ole kovinkaan kevyt versio. Siitä löytyy mm. kahdeksanytiminen Kirin 659, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 Gt muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa, kaksoiskamera (16 MP + 2 MP), kaksoisetukamera (dual 13 MP), kookas 3340 milliampeeritunnin akku sekä tietysti suuri 18:9-kuvasuhteen kosketusnäyttö.Näytöllä on kokoa 5,9 tuumaa ja resoluutio on Pro-mallin tavoin sama Full HD+ eli 1080 x 2160. Sormenjälkilukija on sijoitettu laitteen taakse.

Lite-versio saapuu myyntiin Pro-mallia ennen jo 6.11. mustan, sinisen ja samppanjan värisenä 399 euron hintaan.


Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.