Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni?

Manu Pitkänen

Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni?
Googlen lokakuun alussa esittelemät toisen sukupolven Pixel-älypuhelimet eivät ole ehtineet kauaa olla markkinoilla, mutta siitä huolimatta laitteista on löydetty pahoja teknisiä ongelmia. Puhelimien näytöissä on raportoitu olevan burn-in-ongelmaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että näyttöön "palaa kiinni" jokin kuvio. Näin käy erityisesti jos näytöllä esitetään jatkuvasti samaa kuviota pitkiä aikoja. Perinteisissä LCD-näytöissä tätä ongelmaa ei esiinny mitenkään yleisesti, mutta OLED-pohjaisissa näyttöpaneeleissa se pitää ottaa huomioon. Tämä on vaikuttanut esimerkiksi Galaxy S8:n käyttöliittymäsuunnitteluun, koska Samsung on korvannut fyysisen kotinäppäimen näytöllä esitettävällä virtuaalisella painikkeella.

Pixel 2:n kohdalla ongelman laatu ja laajuus ei ole täysin varmasti tiedossa, mutta Google kertoo ottaneensa ongelmaraportit vakavissaan ja alkanut tutkia asiaa. Vaikka yhtiöllä ei olekaan vielä tässä vaiheessa juuri mitään sanottavaa aiheesta, niin se muistuttaa kuitenkin laitteiden käyvän laajan laaduntarkistuksen. Pixel 2:n näytössä on havaittu muitakin ongelmia, kuten sinertävää sävyä ja värien haaleutta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10e
471 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.