Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple löi ennusteet – Takoo hurjaa tulosta uusilla tuotteilla

Manu Pitkänen

Apple löi ennusteet – Takoo hurjaa tulosta uusilla tuotteilla
Apple julkaisi viime yönä kirjanpitovuotensa viimeisen osavuosituloksen ja siitä tulikin poikkeuksellisen hyvä. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta peräti 12 prosenttia ja oli 52,6 miljardia dollaria. Nettotulos oli 10,714 miljardia dollaria ja siinäkin oli lähes 19 prosenttia kasvua viime vuoteen nähden.

Erinomaisen vuosineljänneksen taustalla ei ollut niinkään iPhone 8:n erinomainen myynti, sillä puhelimissa liikevaihto kasvoi ainoastaan vajaa 700 miljoonaa dollaria. Suurempia selittäviä tekijöitä oli Mac-liikevaihdon 25 prosentin kasvu, palveluliiketoiminnan 34 prosentin nousu ja kategorian "Muut tuotteet" ottama 36 prosentin spurtti. Viimeksi mainittuun luokkaan Apple laskee mukaan esimerkiksi Apple Watch -älykellon ja Apple TV:n, jotka päivittyivät tänä syksynä.

Apple odottaa loka-joulukuun sujuvan edelleen erinomaisesti. Tässä auttaa päivittynyt iPhone-mallisto, jossa yhtenä isona tekijänä on tänään myyntiin tuleva iPhone X. Apple odottaa joulusesongin kerryttävän sille jopa 84–87 miljardin dollarin liikevaihdon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja