Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple uudistaa iPhonen kameran laserilla – Osaa luoda 3D-mallin ympäristöstä

Manu Pitkänen

Apple uudistaa iPhonen kameran laserilla – Osaa luoda 3D-mallin ympäristöstä
Apple kehittää parhaillaan teknologiaa vuonna 2019 julkaistavaa iPhonea varten, minkä avulla puhelimen kamera pystyisi aistimaan ympäristöä kolmiulotteisesti. Applen tavoitteena on uuden kameran avulla kehittää iPhonen AR-ominaisuuksia paljon monipuolisemmiksi. Asiasta uutisoi Bloomberg.

Nykyistenkin iPhonien kamera taipuu hyvin AR-käyttöön ja julkistihan Apple tämän vuoden WWDC-messuilla ARKitin, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat lisätä ohjelmiinsa laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ominaisuuksia. Ongelma kuitenkin on, että iPhonien kameran rajoitusten takia teknologia toimii lähinnä tasaisilla pinnoilla, eikä käyttäjä pysty kunnolla vuorovaikuttamaan virtuaalisten elementtien kanssa.

Vuonna 2019 julkaistavaan iPhoneen on tulossa kuitenkin uudenlainen time-of-flight-nimiseen teknologiaan perustuva kamera, joka lähettää ympäristöönsä lasersäteitä ja mittaa kuinka kauan lasersäteeltä kestää heijastua kohteesta takaisin kameraan. Näin kamera pystyy nopeasti luomaan ympäristöstä kolmiulotteisen mallin.Huhujen mukaan Apple aikoisi julkaista vuonna 2019 myös AR-lasit.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja