Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google narahti – Keräsi paikkatietoa Android-käyttäjistä ilman lupaa

1
Manu Pitkänen

Google narahti – Keräsi paikkatietoa Android-käyttäjistä ilman lupaa
Google on jäänyt kiinni paikkatietodatan keräämisestä Android-puhelimista, vaikka sillä ei olisi puhelimen käyttäjältä edes lupaa siihen. Google on myöntänyt kyseenalaisen toiminnan ja lupaa lopettaa sen marraskuun loppuun mennessä.

Asiasta kirjoittaneen Quartzin mukaan Google on kerännyt paikkatietodataa myös tilanteissa, joissa tiedon kerääminen on erikseen kielletty, SIM-korttia ei ole asennettu puhelimeen ja mitään sovelluksiakaan ei ole käytetty. Quartzin mukaan Android-puhelimet ovat vuoden 2017 alusta lähtien alkaneet kerätä puhelimen lähistöllä olevien matkapuhelinverkon tukiasemien osoitetietoja.

Quartzin mukaan tiedonkeruun myötä Googlelle on muodostunut suhteellisen tarkka käsitys yksittäisten ihmisten liikkeistä. Googlen mukaan osoitetietoja on käytetty hyväksi ilmoituksia ja viestejä hallinnoivan järjestelmän osana viimeisen 11 kuukauden aikana. Tietoja ei ole missään vaiheessa tallennettu. Asia muodostui ongelmaksi lähinnä siksi, että käyttäjällä ei ole mahdollisuutta kytkeä tiedonkeruuta pois päältä tämän ominaisuuden kohdalla.Google on ilmoittanut lopettavansa tukiasematietojen keräämisen tätä ominaisuutta varten marraskuun loppuun mennessä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

Nämäkin asiat muuttuisivat jos edes EU-tasolla näistä "kömmähdyksistä" alettaisiin antaa tuntuvia sanktioita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.