Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google lisäsi käyttöjärjestelmäänsä tuen Applen ohjelmointikielelle

Manu Pitkänen

Google lisäsi käyttöjärjestelmäänsä tuen Applen ohjelmointikielelle
Google on päättänyt sisällyttää kehitteillä olevaan Fuschia OS -käyttöjärjestelmään tuen Swift-ohjelmointikielelle. Apple avasi Swiftin koodin vuonna 2015, minkä jälkeen kuka tahansa on voinut muokata ja kehittää kieltä eteenpäin.

Aluksi epäiltiin Googlen aikovan "forkata" Swiftin, jolloin ohjelmointikielen kehitys haarautuisi kahtia. Näin ei ole kuitenkaan käymässä, vaan Googlella työskentelevän Chris Lattnerin mukaan Google aikoo osallistua aktiivisesti Swiftin jatkokehitykseen. Lattner on aiemmin ollut Applen palkkalistoilla, missä hän oli luomassa Swiftiä.

Uutinen tarkoittaa käytännössä sitä, että ohjelmistokehittäjät voivat tulevaisuudessa kääntää Swiftillä kirjoitetun koodin Fuschia-pohjaisille laitteille. Suoraan iOS-sovelluksia ei voi kääntää Fuschialle, sillä sovellukset käyttävät paljon sellaisia elementtejä, joita Apple ei ole avannut. Esimerkiksi iOS-sovellusten käyttöliittymäelementtejä Apple ei ole avannut. Periaatteessa sovelluskehittäjät voivat kuitenkin käyttää yhteistä koodipohjaa eri alustojen sovelluksille ja luoda räätälöintiä vaativat osat erikseen.Toistaiseksi ei ole selvää mitä Google aikoo tehdä Fuschia OS:llä. Onko siitä tarkoitus tehdä Chrome OS:n tai Androidin korvaaja? Vai tarvitseeko Google kolmannen käyttöjärjestelmän johonkin käyttötarkoitukseen?Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja