Apple joutuu pulittamaan Irlannille maksamattomat verot

Manu Pitkänen

Apple joutuu pulittamaan Irlannille maksamattomat verot
EU:n komissio linjasi vuosi sitten, että Applen ja Irlannin välinen verosopimus on tulkittavissa valtionavuksi ja sitä kautta se on unionin alueella laiton. Komission mukaan Applen on maksettava Irlannille yli 13 miljardin euron edestä jälkiveroa.

Irlanti ja Apple ovat vastustaneet linjausta. Irlanti ei ole esimerkiksi suostunut aloittamaan maksamattomien verojen perintää, minkä takia EU:n komissio uhkasi haastaa jäsenmaan oikeuteen. Irlannin mukaan se ei ole hidastellut asiassa tarkoituksellisesti, vaan verkkaus asiassa johtuu escrow-tilin perustamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Komission luoman paineen johdosta Apple ja Irlanti ovat nyt päässeet sopuun perintäehdoista. Applen on tarkoitus alkaa pulittaa maksamattomia veroja Irlannille ensi vuoden alusta lähtien. Komissio ei kuitenkaan luovu vielä haasteestaan Irlantia kohtaan – syytteistä luovutaan vasta kun Apple on maksanut koko summan tilille.Irlannin kanssa solmitun sopimuksen ansiosta Applen Euroopan voitoista maksettava yhteisövero on ollut alimmillaan vain 0,005 prosenttia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
169 € DNA
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -19%

Sony Xperia 10 IV
329 € Proshop
399 € Hobby Hall
447 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.