OnePlus 5T:llä ei voi katsoa HD-elokuvia Netflixistä – Tästä se johtuu

Manu Pitkänen

OnePlus 5T:llä ei voi katsoa HD-elokuvia Netflixistä – Tästä se johtuu
OnePlus 5T vaikuttaa teknisten ominaisuuksiensa ja hintansa puolesta äärimmäisen houkuttelevalta puhelimelta. Puhelimesta löytyy laadukas ja terävä näyttö sekä tehokas järjestelmäpiiri, joten se kykenee toistamaan vaikkapa Full HD -elokuvia ongelmitta.

Paitsi ettei se pysty jos elokuvia katsoo jostakin suoratoistopalvelusta, kuten vaikkapa Netflixistä. Jutun juju ei ole puhelimen raudassa, joka kyllä riittää hyvin teräväpiirtoisen videoin toistamiseen, vaan kyse on digitaalisista käyttöoikeuksien hallinnasta eli tutummin DRM-suojauksista. OnePlus 5T tukee Widevinen suojaustasoa kolme, mikä pitää sisällään ainoastaan normaalilaatuiset sisällöt.

Jotta OnePlus 5T voisi esittää Netflixistä tai muisa suoratoistopalveluista HD-laatuisia pätkiä, tulisi OnePlussan päivittää puhelimen DRM-suojaus Widevinen suojaustasoon 1. Yhtiön mukaan OnePlus 5T tulee saamaan Level 1 -suojaustason, joten tulevaisudessa 5T:llä voi katsoa HD-laatuisia elokuvia. Yhtiö ei kuitenkaan kommentoinut miksei korkeampaa suojaustasoa ole tuettu alusta lähtien. OnePlus ei myöskään kertonut koska päivityksen pitäisi tulla saataville.Myös OnePlus 5 tukee Widevinen Level 3 -suojausta, joten silläkään ei voi katsoa HD-striimejä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
364 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -30%

Oppo Reno 7 Lite 5G
618 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 889 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.