Apple aikoo yhdistää iOS- ja Mac-sovellukset – Urakka alkaa ensi vuonna

Manu Pitkänen

Apple aikoo yhdistää iOS- ja Mac-sovellukset – Urakka alkaa ensi vuonna
Apple aikoo yhtenäistää iOS- ja macOS-alustojen sovelluskehitystä, uutisoi Bloomberg. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ohjelmistokehittäjät voisivat muokata pienellä vaivalla iOS-sovelluksista macOS:llä toimivia versioita.

Motivaatio mobiilialustan ja tietokonekäyttöjärjestelmän yhdistämiselle on se, että sovelluskehittäjillä olisi selkeä motivaattori julkaista ja päivittää macOS-ohjelmia. Tämän ansiosta macOS vaikuttaa entistä houkuttelevammalta kuluttajien näkökulmasta, minkä jälkeen macOS vaikuttaa jälleen hieman kiinnostavammalta alustalta ohjelmistokehittäjienkin näkökulmasta.

Mac App Store on laadullisesti selvästi heikkolaatuisempi sovelluskauppa kuin iOS:n App Store. Näin ollen Mac App Store vaatii isoa kohennusta ja Applen suunnittelema alustojen yhtenäistäminen voisi olla juuri sellainen parannus kuin on kaivattu.

Microsoft on jo lähtenyt yhtenäistämislinjalle universaaleiden sovellusten kautta. Ohjelmistokehittäjtä voivat hyödyntää samaa koodia Xboxille, WIndowsille ja Windows Mobilelle julkaistavissa sovelluksissa. Apple aikoo ilmeisesti syventää iOS:n ja macOS:n integraatiota asteittain ensi vuodesta lähtien. Ensimmäiset uutiset Marzipan-nimisestä hankkeesta kuullaan todennäköisesti ensi kesänä WWDC-kehittäjätapahtumassa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.