Samsungin S-Ray-teknologia pitää huolen, ettei ulkopuoliset kuule kaiuttimien musiikkia

Manu Pitkänen

Samsungin S-Ray-teknologia pitää huolen, ettei ulkopuoliset kuule kaiuttimien musiikkia
Kuulokkeiden ansiosta voi kuunnella yksityisesti musiikkia ja ääniviestejä tai soittaa puheluita niin, ettei ympärillä olevat ihmiset kuule mitä toisessa päässä sanotaan. Ympäristö ei häiriinny kuuntelusta, eikä toisaalta sinun yksityiset keskustelut päädy muiden korviin.

Kuulokkeet ovat kuitenkin joskus hieman ongelmallisia: johdot voivat hankaloittaa liikkumista eri tavoin tai ylimääräiset kaapelit ovat muuten tiellä jatkuvasti. Markkinoille onkin nyt tullut erilaisia Bluetoothiin perustuvia langattomia kuulokkeita, jotka poistavat johtojen ongelmat, mutta samalla toisistaan erillään olevat napit on helppo hukata tai ne voivat tippua kesken juoksulenkin.

Samsung on esitellyt langattomia kaiutintuotteita, joiden tuottamien voimakkaasti suunnattujen ääniaaltojen ansiosta korviin ei tarvitse kiinnittää mitää nappeja, vaan kaiutin lähettää ääniaallot etäältä korvaan. Suuntauksen ansiosta muut ihmiset eivät kuule mitä sinä kuuntelet. S-Ray-teknologiaa aiotaan hyödyntää jo alkuvaiheessa muutamissa erilaisissa tuotteissa: kaulaan ripustettavana kuulokkeena sekä esimerkiksi vaatteisiin kiinnitettävinä kuulokkeina.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.