Sovelluskehittäjät keksivät ratkaisun – Ruutukaappauksen esto tulee mahdolliseksi myös iPhonella

Manu Pitkänen

Sovelluskehittäjät keksivät ratkaisun – Ruutukaappauksen esto tulee mahdolliseksi myös iPhonella
Salattuun viestintään erikoistunut Confide-viestisovellus lähtee taistelemaan ruutukaappauksin leviäviä tietopaljastuksia vastaan uudella ScreenShield-nimisellä teknologialla. Palvelun Android-, Mac- ja PC-sovelluksissa ruutukaappausten esto on jo estetty, mutta iOS-sovelluksessa eston toteuttaminen ei ole onnistunut.

Confiden kehittäjien mukaan he ovat kuitenkin onnistuneet luomaan ratkaisun, jonka avulla näyttökuvien ottaminen iOS-sovelluksissa voidaan estää. ScreenShield-teknologia tullaan sisällyttämään Confide-sovellukseen, mutta sen lisäksi kehittäjät aikovat lisensoida sen muidenkin hyödynnettäväksi. Näyttökuvaesto toimii kaikkien mediatyyppien kohdalla: ruutukaappausta ei voida ottaa tekstistä, kuvista, videoista tai muista dokumenteista.

Jos käyttäjä yrittää ottaa näyttökuvan Confide-sovelluksessa, syntyy tuloksena pelkkä tyhjä kuva. Teknologia toimii myös iOS 11:n näytöntallennusta, QuickTime-näyttötallennusta ja AirPlay-näyttöjakoa vastaan. Ruutukaappauksia ei ole mahdollista ottaa myöskään Xcoden kautta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.