Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen saa kaatumaan yhdellä linkillä – Tästä siitä on kyse

Manu Pitkänen

iPhonen saa kaatumaan yhdellä linkillä – Tästä siitä on kyse
Applen iOS-käyttöjärjestelmästä on löytynyt vaatimattomalta vaikuttava bugi, jolla on kuitenkin ärsyttäviä seurauksia. Sitä hyödyntämällä voi kaataa kenen tahansa iPhonen pelkän tekstiviestin avulla.

Bugin havaitsi ensimmäisenä ohjelmistokehittäjä Abraham Masri. Virhe liittyy iOS:n Viestit-sovelluksen tapaan käsitellä viestien sisältämien linkkien esikatseluita. Masri oli luonut GitHub-tilinsä alaisuuteen verkkosivun, jonka metatiedoissa oli tuhansittain ylimääräisiä merkkejä. Applen Viestit-sovellus ei osaa käsitellä näin suurta määrää merkkejä eikä syystä tai toisesta katkaise käsittelyä kohtuulliseen määrään.

Viesti-sovellus jäätyy linkin saamisen seurauksena ja voi mahdollisesti kaataa koko käyttöjärjestelmän. Joissain tapauksissa viestiketjun uudelleen avaaminen aiheuttaa kaatumisen uudelleen. Viestiketju tulisi näin ollen poistaa, jottei sovellus kaatuilisi jatkuvasti.

Masri on nyt poistanut sivunsa GitHubista, joten siihen linkkaamalla ei voi enää tehdä kiusaa kenellekään.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.