Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Keskivertoihminen käytti puolitoista kuukautta viime vuodesta räpläämällä kännykkäänsä

Petteri Pyyny

Keskivertoihminen käytti puolitoista kuukautta viime vuodesta räpläämällä kännykkäänsä
App Annie on julkaissut jälleen mobiilinkäyttöä koskevan raporttinsa viime vuodesta. Luvut paljastavat kaikenlaista mielenkiintoista, mutta etenkin sen, että ihmisten rakkaus älypuhelimiinsa ei ole laantumassa - vaan päinvastoin.

Maailmassa ladattiin App Annien mukaan 175 miljardia sovellusta vuoden 2017 aikana, jossa on kasvua edellisvuoteen huikeat 60 prosenttia.

Ja sovellukset todellakin kiinnostivat: niihin käytettiin rahaa (joko sovellusostoihin tai sovellusten sisäisiin lisäostoksiin) 70 miljardia euroa (86 miljardia dollaria). Vertailun vuoksi mainittakoon, että globaalisti musiikkiteollisuus jauhoi toissa vuonna n. 16 miljardin dollarin myynnit eli mobiilisovelluksiin pistetään vuositasolla rahaa lähes 6 kertaa enemmän kuin musiikkiin.

Samaan aikaan riippuvuutemme kännyköiden valosta vaikuttaa sekin vain pahentuneen: keskivertokuluttaja käytti vuodesta 2017 huikeat puolitoista kuukautta kännykän ruutua tuijottaen. Käyttöajassa mitattuna eniten koukussa puhelimiinsa olivat indonesialaiset, jotka tuijottivat älypuhelimen ruutua 4 tuntia päivässä, vuoden jokaisena päivänä.Kännykkäsovellusten käyttö vuonna 2017

Mobiilimarkkinan suurin kasvu syntyi ns. kehittyvissä talouksissa, kuten Intiassa ja Brasiliassa. Samaan aikaan länsimaat sekä kehittyneet Aasian maat, kuten Kiina, Japani ja Etelä-Korea, ovat sovellusten latauksen ja kasvun suhteen tasaantuneet. Intia nousi ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain ohi maailman toiseksi suurimmaksi maaksi sovelluslatausten määrässä mitattuna - Kiina on tässäkin luokassaan ylivoimainen ykkönen.

Koko App Annien raportin voi tilata täältä (vaatii kirjautumisen).

Tilastot sisältävät sekä iOS- että Android-käyttäjien yhteenlasketut luvut.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.