OnePlus myönsi – Yli 40 000 asiakkaan luottokorttitiedot varastettiin

Manu Pitkänen

OnePlus myönsi – Yli 40 000 asiakkaan luottokorttitiedot varastettiin
Viime viikolla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan OnePlussan verkkokaupan kautta on päästy asiakkaiden luottokorttitietoihin käsiksi. OnePlus on nyt tutkinut tapausta ja paljastanut kuinka suuresta tapauksesta on oikein kyse.

Yhtiön mukaan luottokorttitietojen vuotaminen alkoi marraskuussa 2017 ja päättyi tammikuun puolivälissä. Tämän aikavälin aikana 40 000 verkkokaupassa asioineen asiakkaan luottokorttitiedot päätyivät vääriin käsiin ja niillä on saatettu tehdä luvattomia ostoja. Luottokortti kannattaa siis kuolettaa jos olet asioinut OnePlussan verkkokaupassa edellä mainittuna ajankohtana.

Jos asioit verkkokaupassa marras-tammikuussa ja luottokortiltasi ei ole tehty luvattomia ostoja, kannattaa kortti silti ottaa pois käytöstä. Jos kortillasi on jo tehty luvattomia ostoja, kannattaa asiat selvittää oman pankin kanssa.OnePlussan mukaan luottokorttitietojen varastaminen tapahtui käytännössä niin, että hyökkääjä onistui murtautumaan OnePlussan palvelimille ja loi sinne skriptin, joka tallensi maksukaavakkeen luottokorttikentät ja lähetti tiedot ulkopuoliselle palvelimelle. Luottokorttitietojen siirto tapahtuu salatusti myös OnePlussan verkkokaupassa, mutta ongelma tässä tapauksessa oli se, että tiedot varastettiin jo ennen kuin tietoja ehdittiin välittää kaupasta maksukäsittelijälle eli ennen salausta.

Ostoksensa PayPalilla tehneet ovat olleet turvassa tietovarkaudelta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.