>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Playhin tulvii haitallisia sovelluksia – Menevät poistoon ennen kuin kukaan ehtii ladata

Manu Pitkänen

Google Playhin tulvii haitallisia sovelluksia – Menevät poistoon ennen kuin kukaan ehtii ladata
Google Play -sovelluskauppaan ilmestyy päivittäin hyvää sisältöä, mutta lisäksi sinne yrittää tunkeutua mahdottoman paljon roskaakin. Google siivoaa kauppapaikkansa valikoimaa jatkuvasti ja viime vuonna se poisti Playstä ennätyksellisen paljon ohjelmia.

Google kertoo poistaneensa Google Playstä kaikkiaan 700 000 Android-sovellusta, jotka rikkoivat kauppapaikan sääntöjä. Sovellusten kuvaukset olivat harhaanjohtavia tai sovellukset olivat muutoin epäasiallisia tai haitallisia. Lukema on absoluuttisesti ja suhteellisesti ajateltuna suuri, sillä Google Playssä arvioidaan olevan nykyään noin 3,5 miljoonaa sovellusta.

Hakukonejätin mukaan 99 prosenttia poistettavista sovelluksista ehdittiin poistaa kaupasta jo ennen kuin niitä ehdittiin ladata.

Poistotahti kasvoi 70 prosentilla vuoteen 2016 verrattuna uusien työkalujen ansiosta. Googlen mukaan se hyödyntää sovellusten luonteen analysoinnissa tekoälyyn perustuvia malleja ja tekniikoita, jotka havaitsevat lähdekoodista haitallisia koodin pätkiä. Googlen oman arvion mukaan haittaohjelman asentaminen on 10 kertaa todennäköisempää Google Playn ulkopuolisesta sovelluskaupasta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.