Google luomassa haastajaa iMessagelle – Yhdistäisi Android-käyttäjät toisiinsa

Manu Pitkänen

Google luomassa haastajaa iMessagelle – Yhdistäisi Android-käyttäjät toisiinsa
Androidin oletusviestisovellusta käyttää aniharva aktiivisesti, koska saatavilla on lukuisa määrä parempia vaihtoehtoja: WhatsApp ja Facebook Messenger lienevät ne kaikkein suosituimmat nykyaikaiset viestisovellukset. Android Police -verkkosivuston tutkimukset kuitenkin antavat pontta ajatuksille, että Google olisi vihdoin kohentamassa asemiaan pikaviestimissä.

Googlella on tarjota viestintään useita sovelluksia, kuten Allo ja Hangouts. Lisäksi yhtiö kehittää Androidin mukana toimitettavaa Android Messages -sovellusta, jonka avulla voi lähettää ja vastaanottaa SMS-viestejä. Uusissa versioissa sovellukseen on lisätty myös RCS-tuki. Ohjelman avulla voi lähettää viestejä alustariippumattomasti, mutta se ei ole kuitenkaan ominaisuuksiltaan tarpeeksi kattava

Android Policen kaiveluiden mukaan Android Messagesin uusissa versioissa on koodeja, joiden perusteella sovellukseen on tulossa mahdollisuus lähettää tekstiviestejä tietokoneelta käsin. Puhelimen ja tietokoneen välinen yhteys luodaan ilmeisesti QR-koodien avulla – aivan kuten WhatsAppilla. Toinen uusi ominaisuus on mahdollisuus lähettää viestejä Wi-Fi-verkon tai datasiirron kautta – tämä on vahva viittaus siihen suuntaan, että Android Messagen käyttäjät voisivat viestitellä ilmaiseksi toisilleen, kuten Applen iMessagen käyttäjät.



Jää nähtäväksi tuleeko tällaista mahdollisuutta koskaan vai sisällytetäänkö se sovellukseen jotenkin vaillinaisena. Googlen pitää kuitenkin ylläpitää hyvät suhteet teleoperaattoreiden suuntaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.