Google luomassa haastajaa iMessagelle – Yhdistäisi Android-käyttäjät toisiinsa

Manu Pitkänen

Google luomassa haastajaa iMessagelle – Yhdistäisi Android-käyttäjät toisiinsa
Androidin oletusviestisovellusta käyttää aniharva aktiivisesti, koska saatavilla on lukuisa määrä parempia vaihtoehtoja: WhatsApp ja Facebook Messenger lienevät ne kaikkein suosituimmat nykyaikaiset viestisovellukset. Android Police -verkkosivuston tutkimukset kuitenkin antavat pontta ajatuksille, että Google olisi vihdoin kohentamassa asemiaan pikaviestimissä.

Googlella on tarjota viestintään useita sovelluksia, kuten Allo ja Hangouts. Lisäksi yhtiö kehittää Androidin mukana toimitettavaa Android Messages -sovellusta, jonka avulla voi lähettää ja vastaanottaa SMS-viestejä. Uusissa versioissa sovellukseen on lisätty myös RCS-tuki. Ohjelman avulla voi lähettää viestejä alustariippumattomasti, mutta se ei ole kuitenkaan ominaisuuksiltaan tarpeeksi kattava

Android Policen kaiveluiden mukaan Android Messagesin uusissa versioissa on koodeja, joiden perusteella sovellukseen on tulossa mahdollisuus lähettää tekstiviestejä tietokoneelta käsin. Puhelimen ja tietokoneen välinen yhteys luodaan ilmeisesti QR-koodien avulla – aivan kuten WhatsAppilla. Toinen uusi ominaisuus on mahdollisuus lähettää viestejä Wi-Fi-verkon tai datasiirron kautta – tämä on vahva viittaus siihen suuntaan, että Android Messagen käyttäjät voisivat viestitellä ilmaiseksi toisilleen, kuten Applen iMessagen käyttäjät.Jää nähtäväksi tuleeko tällaista mahdollisuutta koskaan vai sisällytetäänkö se sovellukseen jotenkin vaillinaisena. Googlen pitää kuitenkin ylläpitää hyvät suhteet teleoperaattoreiden suuntaan.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.