Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelimien tekoälyominaisuudet nousevat uudelle tasolle – ARM esitteli uudet piirit

Manu Pitkänen

Älypuhelimien tekoälyominaisuudet nousevat uudelle tasolle – ARM esitteli uudet piirit
Apple paljasti viime vuonna A11 Bionic -järjestelmäpiirin, jonka erikoisuutena on uusi Neural Engine -niminen tekoälylaskentaan optimoitu suoritinpiiri. Se ei ole ainoa laatuaan, mutta osoittaa mihin suuntaan mobiilissa laskennassa ollaan menossa. Samoilla hajuilla on brittiläinen mikroarkkitehtuurikehittäjä ARM, joka on esitellyt kaksi uuta tekoälypiiriä.

Uusista piireistä toinen on tarkoitettu yleisluontoisiin koneoppimistehtäviin, kun taas toinen piireistä on tarkemmin fokusoitu objektintunnistamiseen (konenäköön). Koneoppimisen avulla voidaan vauhdittaa esimerkiksi suuriin data-aineistoihin liittyvien analyysien tekemistä ja objektintunnistaminen vauhdittaa vuorostaan esimerkiksi kasvojentunnistusta tai valokuvien automaattisen luokittelun tekemistä.

Objektintunnistuspiiri tulee markkinoille jo tässä kuussa ja koneoppimispiiri tulee saataville kesän aikoihin.Molempia piirejä voidaan hyödyntää älypuhelimissa – joissa niitä tullaan todennäköisesti eniten näkemään. Niiden lisäksi ARM toivoo näkevänsä piirejä erilaisissa sensoreita hyödyntävissä IoT-laitteissa, kuten vaikkapa lennokeissa (drone).

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.