Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisa testasi jo 5G:tä Helsingin kaduilla – 1 Gbps:n latausnopeus saavutettu

Manu Pitkänen

Elisa testasi jo 5G:tä Helsingin kaduilla – 1 Gbps:n latausnopeus saavutettu
Elisa on testannut pääkonttorinsa ympäristössä ensimmäistä kertaa 5G-verkon toimivuutta liikkuvassa autossa. Testit suoritettiin tiistainan 13. helmikuuta käyttämällä kahta tekniikkaa tukevaa päätelaitetta.

Testissä ajettiin Elisan pääkonttorin luota Itä-Pasilasta ratapihan toiselle puolelle Länsi-Pasilaan. Huawein kanssa yhteistyössä rakennetusta "maailman ensimmäisestä 5G:n vaatimuksien mukaisesta verkosta" saatiin ladattua sisältöä 1 Gbps:n nopeudella. Datasiirto päätelaitteesta verkkoon saavutti vuorostaan 400 Mbps:n nopeuden.
Elisan ja Huawein 5G-verkko toimi 3,5 gigahertsin taajuudella, josta Elisa povaa verkkoteknologian tärkeintä taajuusaluetta.

– Olemme edelläkävijöiden joukossa maailmassa 5G-teknologian kehittämisessä. 5G-verkkoja ja niille pohjautuvia palveluita kehitetään tällä hetkellä kiivaasti ympäri maailmaa ja ne mahdollistavat tulevaisuudessa nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet. Odotamme kuumeisesti, että 3,5 GHz taajuus jaetaan 5G-käyttöön vuoden 2018 aikana, jotta saamme edellytykset aloittaa kaupallisen 5G-verkon suunnittelu ja rakentaminen Suomessa, Elisan osastopäällikkö Eetu Prieur toteaa.

Elisa kertoi aiemmin päivittävänsä Turun alueen matkapuhelinverkkoa lisäämällä siihen 5G-valmiuden.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja