Ratkaisu etukameraongelmaan – Tuleeko pop up -kameroista uusi hitti?

Manu Pitkänen

Ratkaisu etukameraongelmaan – Tuleeko pop up -kameroista uusi hitti?
Viime vuonna isojen puhelinmerkkien keskuudessa alkoi trendi, jossa puhelimen etupuolelta haluttiin siivota kaikki tarpeellinen ja tarpeeton pois jotta näytön pinta-ala saataisiin maksimoitua. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut etukamera: sitä kun ei saada mitenkään järkevästi upotettua näyttöön, eikä sitä voi siirtää takapuolellekaan.

Androidin alkuperäisen perustajan, Andy Rubinin, uuden älypuhelinyhtiön tuotekehityksen insinööreillä ja suunnittelijoilla on kuitenkin välähtänyt: etukameranhan voisi upottaa puhelimen sisään ja tarpeen vaatiessa sen saisi ejektoitua ulos. Etukamerasta siis tehtäisiin jonkinlainen pop up -kamera.

Samaa ideaa on kehitelty myös Vivon insinöörien päissä. Yhtiö nimittäin esitteli Mobile World Congressissa Vivo Apex -nimistä puhelinta, josta todella löytyi pop up -tyyppinen etukamera. Andy Rubin huomautti kuitenkin twiitissään, että Essential on pohtinut konseptia jo aikoja sitten: patenttihakemus laitettiin vireille jo vuonna 2015.Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.