Ratkaisu etukameraongelmaan – Tuleeko pop up -kameroista uusi hitti?

Manu Pitkänen

Ratkaisu etukameraongelmaan – Tuleeko pop up -kameroista uusi hitti?
Viime vuonna isojen puhelinmerkkien keskuudessa alkoi trendi, jossa puhelimen etupuolelta haluttiin siivota kaikki tarpeellinen ja tarpeeton pois jotta näytön pinta-ala saataisiin maksimoitua. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut etukamera: sitä kun ei saada mitenkään järkevästi upotettua näyttöön, eikä sitä voi siirtää takapuolellekaan.

Androidin alkuperäisen perustajan, Andy Rubinin, uuden älypuhelinyhtiön tuotekehityksen insinööreillä ja suunnittelijoilla on kuitenkin välähtänyt: etukameranhan voisi upottaa puhelimen sisään ja tarpeen vaatiessa sen saisi ejektoitua ulos. Etukamerasta siis tehtäisiin jonkinlainen pop up -kamera.

Samaa ideaa on kehitelty myös Vivon insinöörien päissä. Yhtiö nimittäin esitteli Mobile World Congressissa Vivo Apex -nimistä puhelinta, josta todella löytyi pop up -tyyppinen etukamera. Andy Rubin huomautti kuitenkin twiitissään, että Essential on pohtinut konseptia jo aikoja sitten: patenttihakemus laitettiin vireille jo vuonna 2015.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.