Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google avasi rajapinnat pelikehittäjille – Suomalaisyhtiö loi Pokemon Go -tyylisen zombie-pelin

Manu Pitkänen

Google avasi rajapinnat pelikehittäjille – Suomalaisyhtiö loi Pokemon Go -tyylisen zombie-pelin
Google on avannut Maps-karttapalvelunsa rajapintoja kehittäjille, mikä mahdollistaa muiden muassa todelliseen ympäristöön integroituvien pelien kehittämisen. Käytännössä kehittäjät tulevat hyödyntämään rajapintoja esimerkiksi Pokemon Go -tyylisten pelien luomiseksi.

Hakukonejätti on jo pidemmän aikaa tehnyt yhteistyötä valikoitujen pelikehittäjien kanssa. Näihin kehittäjiin kuuluu esimerkiksi suomalainen Next Games, jonka luomassa The Walking Dead: Our World -pelissä pääsee taistelemaan zombieta vastaan omassa kotikaupungissa. Google rajapintoja on käytetty myös Jurassic World Alive- sekä Ghostbusters World -pelin pohjalla.

Pokemon Go on tehnyt todelliseen ympäristöön sijoittuvasta pelaamisesta suuren mittaluokan hitin. Pelin taustalla olevan tekniikan on kehittänyt peliyhtiö Niantic – joka ironisesti ehti yhdessä vaiheessa olla Googlen omistuksessa.

Google aikoo kertoa rajapinnoistaan lisää ensi viikolla Game Developers Conferencessa.
Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.