Pixel-puhelinten loistavan potrettimoodin takana olevan teknologia avoimeksi

Matti Robinson

Pixel-puhelinten loistavan potrettimoodin takana olevan teknologia avoimeksi
Googlen viime vuoden Pixel 2 -puhelimet näyttävät ulkoisesti varsin tylsiltä eivätkä ne edes paperilla vaikuta kovin erikoisilta. Esimerkiksi laitteen takaosasta paljastuu vain yksi kamerasensori, joten miten se voisi olla yhtä hyvä kuin iPhone X:n kaksoiskamera tai tulevan Huawei P20:n kolmoiskamera?

Monet pitävät silti Pixel 2:ta edelleen markkinoiden parhaana älypuhelinkamerana, ja taustalla on Googlen ykkösvahvuus: ohjelmisto. Yksi esimerkki Googlen softaosaamisesta on potrettimoodi, joka toimii niin etu- kuin takakameralla eikä vaadi kahta erillistä linssiä.

Googlen tekoälyyn pohjautuva järjestelmä toimii paremmin kuin kilpailijoiden kaksoiskameroihin ja niiden polttovälieroihin perustuva potrettimoodi. Taika Googlen kameraohjelmistossa on niin kutsuttu semanttinen kuvan segmentointi (semantic image segmentation), jonka avulla kamera tunnistaa etualalla olevat ihmiset taustasta.

Google on alkuviikosta julkaissut avoimeksi lähdekoodiksi kyseisen teknologian uusimman ja parhaimman version, jota se kutsuu nimellä DeepLab-v3+. Niinpä teknologiaa voivat hyödyntää jatkossa myös muut valmistajat.Tietysti kyseessä ei ole valmis ohjelma esimerkiksi Pixel 2 -puhelimen kameraohjelmiston muodossa, vaan tekoälymallinnos, jonka käyttäminen vaatii omaa kameraohjelmiston implementointia ja muuta osaamista.

Lisätietoa teknologiasta löytyy Google Research Blogista.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.