Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin

Matti Vähäkainu

Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin
Samsung on esitellyt uuden Exynos 9610 -järjestelmäpiirinsä, joka on tarkoitettu ylemmän keskisarjan mobiililaitteisiin. Kyseinen piiri on Galaxy S9:stä löytyvän Exynos 9810 -piirin pikkuveli ja tarjoaa muutamia varsin mukavia ominaisuuksia.

Esimerkiksi Alpha-sarjan uusiin laitteisiin todennäköisesti tiensä löytävä uusi Exynos-piiri sisältää pari tärkeää uutta ominaisuutta, joilla Samsung pyrkii kaventamaan jälleen eroa huippulaitteiden ja hieman niitä edullisempien keskisarjan älypuhelinten välillä.

Erityisesti Samsung on panostanut tekoälyyn, jota tuodaan Exynos 9610 -piirin myötä halvempiin laitteisiin. Tämän lisäksi isoveljensä tavoin 10 nanometrin FinFET-teknologialla ensimmäistä kertaa valmistettu keskisarjan piiri tarjoaa mukavasti tehoa ja virtapiheyttä neljän Cortex-A73- ja neljän Cortex-A53-piirin ansiosta.

Kamerauudistuksista tärkein on puolestaan tuki paremmalle hidastuskuvaukselle. Aivan Galaxy S9:n kaltaiseen 960 kuvan sekuntinopeuteen ei päästä, mutta 480 kuvan nopeus Full HD -laadulla, joka on niin ikään Galaxy S9:n ominaisuus, ei ole mikään heikko suoritus halvemmassa hintaluokassa.Samsung on tietysti uudistanut myös tietoliikenneyhteyksiä ja muita datasiirtomuotoja, joten Exynos 9610 tarjoaa nyt mm. 600/150 megabitin LTE-yhteydet sekä 802.11ac 2x2 MIMO Wi-Fi-yhteydet ja Bluetooth 5.0 -teknologian.

Ensimmäiset Exynos 9610 -laitteet nähdään todennäköisesti loppuvuodesta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.