Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin

Matti Robinson

Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin
Hiljattain Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä havaittiin ongelma, jonka hyväksikäyttö mahdollisti viestien sisällön paljastumisen ilman laitteen lukitusta. Kyseessä on Sirin ominaisuus, jolla avustajan pystyy laittaa lukemaan viestejä ääneen.

Tämä ominaisuus on käytössä, vaikka laite olisi lukittu. Olipa kyseessä vaikka iPhone X ja sen superturvallinen kasvojentunnistus, jolla näytöllä oleva ilmoitus ei kerro viestin sisältöä ilman oikeita kasvoja, niin silti Siri pystyy lukemaan viestin sisällön lukitusta laitteesta. Ongelma koskee muun muassa sähköpostisovelluksia sekä WhatsAppia ja muita some-sovelluksia, mutta iMessageen sillä ei ole vaikutusta.

Apple on kuitenkin nyt vahvistanut MacRumorsille, että ongelma on tiedostettu ja siihen tuodaan korjaus tulevassa ohjelmistopäivityksessä. Tämä tarkoittaa todennäköisesti keväälle suunniteltua iOS 11.3 -päivitystä, jota on odotettu pitkään ja hartaasti.Tämän korjauksen lisäksi iOS 11.3 -versiosta odotetaan erityisesti parannuksia akunhallintaan. Applen kaikessa hiljaisuudessa tekemä laitteiden hidastus akkujen terveyden suojelemiseksi paljastui loppuvuodesta, ja sittemmin Apple on kertonut useista uusista akkuominaisuuksista, joita tulevassa päivityksessä nähdään.

Tällä hetkellä tosin helpoin tapa korjata ongelma, jos sitä pitää tarpeeksi vakavana uhkana, on säätää asetuksista Siri pois päältä, kun laite on lukittuna.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
169 € DNA
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -19%

Sony Xperia 10 IV
329 € Proshop
399 € Hobby Hall
447 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.