Opas: Pakota sovellus vaakatasoon Androidilla

1
Petteri Pyyny

Opas: Pakota sovellus vaakatasoon Androidilla
Android-puhelimissa on tyypillisesti mahdollista valita ruudun kierto helposti pikavalikoista. Yleensä valittavissa olevat vaihtoehdot ovat "pakota näyttö pystysuuntaan" ja "kierto", joista kierto tunnistaa laitteen asennon ja kääntää näytön vaakasuuntaan (ns. landscape -tila).

Ongelmia syntyykin siinä vaiheessa, kun laitetta haluaa käyttää nimenomaan vaakasuuntaan pakotettuna – tähän valintaa ei ole.

Tyypillisesti tällainen tilanne syntyy, kun haluaa katsoa vaikkapa videota Chrome-selaimella vaakatasossa, sohvalla tai sängyllä makoillessa. Tällöin automaattinen näytön kierto osoittaa huonoimmat puolensa: Usein puhelin ei ole tällöin täysin vaakatasossa katsojan kädessä, vaan pahimmillaan puhelin vaihtelee pystysuunnan ja vaakatason välillä jatkuvasti, sen mukaan miten käsi sattuu heilahtamaan puhelinta pitäessä.

Onneksi tähänkin löytyy ratkaisu, jolla vaakasuunnan saa pakotettua käyttöön.

Pieni, ilmainen ja mainosvapaa ohjelma nimeltä Rotation Control hoitaa homman - ja paljon muutakin.Androidin näyttö pystysuunnassa

Sovelluksen asennuksen jälkeen puhelimen pikavalikkoon ilmestyy uusi tilarivi, josta löytyvien pikanappien avulla puhelimen ruudun kierron saa haluamakseen. Mukana on myös hieman erikoisempia vaihtoehtoja, kuten vaikkapa ylösalaisin oleva pystysuuntainen kierto.

Android pakotettuna vaakatasoon

Sovellus toimii lähes kaikkien Androidin sovellusten kanssa varsin näppärästi - ongelmia tulee lähinnä sovelluksista, jotka eivät "taivu" vaakatasoon oikein mitenkään, mutta näitä on erittäin harvassa.

Kokeilluista sovelluksista vaakatasoon taipuivat mukisematta ainakin Google Maps, Instagram, Chrome ja Growtopia.

Sovellus toimii myös tableteilla, jotka pakottavat näytön vaakatasoon ja tarjoavat ainoastaan automaattisen kierron pystysuuntaan kääntämiseksi - eli tabletinkin saa halutessaan pakotettua pysymään pystysuunnassa sovelluksen avulla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Yleensä valittavissa olevat vaihtoehdot ovat "pakota näyttö pystysuuntaan" ja "kierto",


Tuollaisen markkinaosuudesta en tiedä, onko yleisin, vai ei. Aika yleinen on myös valinta, pelkkä automaattinen keirto päällä/pois.

Tosin vähän kömpelöitä nuo kaikki valikoissa olevat valinnat

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.