Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei paljasti P20:n ja P20 Pron – Nokian hirviökamerapuhelimista tuttu ominaisuus tekee paluun

Manu Pitkänen

Huawei paljasti P20:n ja P20 Pron – Nokian hirviökamerapuhelimista tuttu ominaisuus tekee paluun
Huawei on tänään Pariisissa paljastanut kevään puhelinmallistonsa. Uutuuksia oli esiteltävänä kaikkiaan kolme kappaletta, P20, P20 Lite ja P20 Pro. Kovin paljoa uutta ja kihelmöivää tietoa Huawei ei päässyt keväisessä Pariisissa kertomaan, sillä puhelimien tiedot on ehtinyt vuotaa jo moneen kertaan.

Teknisesti huipputasoisen puhelimen perään kuolaavien kuluttajien kannalta kiinnostavimmat puhelimet ovat P20 sekä P20 Pro. Molemmissa puhelimissa hyödynnetään uudenlaista muotoilua, jossa puhelimen näyttöä on venytetty äärimmilleen – niin paljon, että etukameraa (24 MP) varten on pitänyt tehdä erillinen lovi. Etukamera hyödyntää Light Fusioniksi kutsuttua tekniikkaa, jossa kuvanlaatua parannetaan ympäröivien pikseleiden sisältämän datan avulla – käytännössä Nokia hyödynsi tätä samaa teknologiaa 808 Pureview'ssa ja Lumia 1020:ssä.

Light Fusionia käytetään myös Huawei P20 Pron pääkamerassa, joka itse asiassa koostuu kolmesta erillisestä kennosta: 40 megapikselin RGB-kennosta, 20 megapikselin monokromaattisesta kennosta ja 8 megapikselin zoom-kennosta (3x-suurennus). 40 megapikselin kennossa pikseleiden koko on 1 mikronia. Tele-kamerassa on optinen kuvanvakain, mutta kahdessa muussa kamerassa käytetään tekoälyyn perustuvaa vakautusta (AIS).Huawei kehuu myös uutukaisten näyttöjä, joissa hyödynnetään valkoisia pikseleitä. Pikselimatriisi on siis RGBW-tyyppinen. Näytön luvataan olevan 23 prosenttia kirkkaampi kuin iPhone X:ssä. P20:ssä näyttö on kooltaan 5,8 tuumaa ja Prossa 6,1 tuumaa. P20:n akussa on kokoa 3400 milliampeerituntia ja P20 Pron akkuun mahtuu 4000 milliampeeritunnin varaus.

P20 tulee saataville 128 gigatavun muistilla varustettuna 649 euron hintaan. P20 Pron myynti alkaa 6. huhtikuuta ja sen suositushinta on 899 euroa (6 GB käyttömuistia ja 128 GB tallennustilaa).

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.