Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa

Manu Pitkänen

IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia tarkoitettu yksinkertaisten IoT-laitteiden tarpeisiin.

Etenkin yritysten odotetaan hyödyntävän NB-IoT:n mahdollisuuksia. Verkkoteknologian ansiosta erilaiset sensorit voivat vastaanottaa ja välittää paikallista tietoa Elisan matkapuhelinverkon kautta eteenpäin. Lisäksi NB-IoT mahdollistaa sensoreiden sijoittamisen maan alle, jonne tavanomaiset matkapuhelinyhteydet eivät heikon kuuluvuuden takia yllä.

Elisa aloitti NB-IoT-verkon testauksen viime vuoden lokakuussa, jolloin sitä kokeili jätekuljetuspalveluja tarjoava Enevo, asiakastyytyväisyyden mittaukseen erikoistunut HappyOrNot ja Prisma Kangasala. Jatkossa Elisan NB-IoT ratkaisuja voidaan toimittaa kaikkialle Suomeen.

NB-IoT -teknologia kuluttaa hyvin vähän virtaa, joten käytettävien laitteiden akunkesto on pitkä, parhaissa tapauksissa jopa 10 vuotta. Verkkoon kytkettyjen laitteiden tuottamaa tietoa voidaan siirtää entistä tiheämmin ja tarvittaessa jopa reaaliaikaisesti edelleen hyödynnettäväksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.