Ilkeä WhatsApp-viesti voi jumittaa WhatsAppin tai koko puhelimen - tässä bugin syy

1
Petteri Pyyny

Ilkeä WhatsApp-viesti voi jumittaa WhatsAppin tai koko puhelimen - tässä bugin syy
WhatsAppissa on kiertänyt viikonlopusta lähtien ilkeitä viestejä, jotka vaikuttavat päällisin puolin harmittomilta, mutta jotka avautuessaan jumittavat WhatsAppin - ja pahimmillaan koko puhelimen.

Viestejä on liikkeellä useita erilaisia, mutta eniten ovat mediatilaa saaneet viestit, joita on kahdenlaisia:

Ensimmäisessä versiossa on viestissä musta "pallero" ja teksti "If you touch the black point then your whatsapp will hang" (suomeksi: "Jos kosketat mustaa pistettä, WhatsAppisi jumittaa") - ja juurikin näin käy, mikäli mustaa pistettä koskee.

Toinen on vähemmän asiasta vihjaava ja sisältää vain viestin "This is interesting" (suom: "Tämä on kiinnostavaa"). Tämäkin viesti käyttäytyy samalla tavalla.

Miksi nuo viestit kaatavat WhatsAppin?

Viestit vaikuttavat päällisin puolin lyhyiltä, mutta ovat todellisuudessa tuhansien merkkien pituisia. Merkit, joita viesti sisältää ovat pääasiassa ns. suuntamerkkejä, joilla kerrotaan kumpaan suuntaan viestissä oleva teksti tulisi näyttää (oikealta vasemmalle vai päinvastoin). Kun tällaisen viestin avaa, sen koko on suurempi kuin mitä WhatsApp pystyy käsittelemään ja näin syntyy ns. muistin ylivuoto, jonka vuoksi WhatsApp joko kaatuu tai "jumittaa".Miten suojautua näiltä?

Yksinkertaisin neuvo on olla avaamatta kummalliselta vaikuttavia viestejä, etenkään isoista ryhmistä tai tuntemattomilta lähettäjiltä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Hanna-Maija Salo (vahvistamaton)

1

Heippa! Whatsapp messenger on ollut jo viestiä onko tämä seinällesi jos olet jpaikalla ja Hanna salo viestin whatsapp messenger viestin että jos kyllä se käy 😀 kun kiitos on ollut paljon, että jos se olisi hyvä olla mukana hyvä ja okn, että mitä t: Hanna salo viestin whatsapp messenger viestin että jos kyllä se siitä, että hyvään aikaan 😊

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.