Pila kertoo Google Duplexin huvittavan tulevaisuuden?

Puhelinvertailu

Pila kertoo Google Duplexin huvittavan tulevaisuuden?
Googlen kehittäjätapahtumassa kerrottiin viime viikolla uutisia niin Androidista kuin sen ääniavustaja Google Assistantista. Erityisesti jälkimmäisen tuleva Duplex-ominaisuus herätti kiinnostusta.

Kyseessä on toiminto, jonka avulla Google Assistant, tuo Sirin kaltainen (mutta parempi) ääniavustaja tekee puhelun puolestasi. Tavallisesti toiminto tapahtuu taustalla ilman käyttäjän läsnäoloa, mutta tapahtumassa toimitusjohtaja Sundar Pichai esitteli toimintoa itse puheluilla.

Puhelut kampaamoon ja ravintolaan olivat niin inhimillisiä, että monilla heräsi eettisiä kysymyksiä näitä robottipuheluja vastaan. Google onkin jo vahvistanut, että Duplex tulee selvittämään puhelussa, että kyseessä on robotti eikä aito ihminen.

Tämän lisäksi ihmiset ovat tietysti pohtineet kuinka pitkälle Googlen avustajan puhelut voivat mennä. Ja tähän huvittavan vastauksen antaa YouTubessa julkaistu Adam Fiermanin pilavideo, jossa avustajaa tarvintaan kenties siihen kaikkein henkilökohtaisimpaan keskusteluun.Pidemmittä puheitta tässä video.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.