>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-puhelimista löytyi esiasennettu haittaohjelma - avaa mainoksia ja lataa sovelluksia

1
Petteri Pyyny

Android-puhelimista löytyi esiasennettu haittaohjelma - avaa mainoksia ja lataa sovelluksia
Tietoturvayhtiö Avast on havainnut ikävän haitakkeen, joka kulkee nimellä Cosiloon. Haittaohjelman tekee erikoiseksi se, että se on löytynyt esiasennettuna lukuisten valmistajien Android-laitteista.

Haittaohjelma availee puhelimen näytölle mainoksia ja yrittää ladata uusia Androidin sovellusten .apk -tiedostoja laitteelle, jotka vuorostaan availevat taas lisää, uusia mainoksia. Näin ollen koko laitteen käyttökokemus muuttuu ikäväksi.

Mitään muuta haittaa haitakkeesta ei vaikuta Avastin mukaan olevan, eli se ei sinänsä vaaranna käyttäjän tietoturvaa, mutta on luonnollisesti hyvin ärsyttävä lajiaan.

Haittaohjelmaa on löytynyt esiasennettuna sekä tableteista että puhelimista, mutta onneksi vaikuttaa siltä, että se on pesiytynyt lähinnä pienten valmistajien tuotteisiin. Täydellinen lista saastuneista malleista löytyy täältä.Googlekaan ei voi ongelmalle varsinaisesti mitään, sillä haitakkeet ovat asennettuja laitteeseen kiinteästi, sen firmwarelle, joten ainoa tapa päästä ongelmasta eroon on ns. rootata puhelin. Google on ottanut yhteyttä valmistajiin ja pyytänyt niitä julkaisemaan puhtaan päivitysversion käyttöjärjestelmästä, jotta ongelmasta päästäisiin käyttöjärjestelmäpäivityksen kautta eroon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
TK (vahvistamaton)

1

En saa ladattua tiedostoja. En näe ilmoituksia. Aina kun yritän jotain tulee sama suojaus varoitus joka ilmoittaa että takaisin sivusto ei ole turvallinen
On ollut jatkuvasti muutenkin ongelmia. Näyttää että muillakin laitteilla käytetään puhelintani

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.