Maailman ensimmäinen Snapdragon 710 -älypuhelin esitelty

Matti Robinson

Maailman ensimmäinen Snapdragon 710 -älypuhelin esitelty
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Xioami on järjestänyt julkistustilaisuuden maailman teknologiatehtaiden mekassa Shenzhenissä. Tapahtumassa esiteltiin tietysti uusi, kovasti Applea kopioiva Mi 8 -malli sekä sen läpinäkyvä ja 3D-pärstäntunnistuksella varustettu sisarmalli, mutta samalla myös yksi pienemmälle huomiolle jäänyt sisarversio.

Kyseessä on Xiaomi Mi 8 SE, joka on aiemmin mainittuja puhelimia halvempi laite, mutta ulkonäöltään muistuttaa isoveljiä (ja siten iPhone X:ää). Sillä on hintaa vain noin 240 euron paikallisessa valuutassa ja tämä tietysti tarkoittaa laitteiston osalta kompromissejä.

Kompromisseistä tärkein onkin Qualcommin uusi Snapdragon 710 -piiri. Kyseessä on ensimmäinen älypuhelin, johon kyseinen keskiluokan piiri on istustettu. Snapdragon 710 on välimalli 600-sarjan keskihintaluokan piirin ja huippupuhelinten 800-sarjan piirien välillä.

Luonnollisesti Qualcomm pyrkii piirillä tarjoamaan molempien luokkien parhaita puolia eli halpaa hintaa ja huippulaitteiden ominaisuuksia. Niinpä edullinen Mi 8 SE tarjoaa mm. suorittimen kahdeksalla Kryo 360 -ytimellä sekä tekoälyominaisuuksia, jotka ovat pääasiassa kalliimpien laitteiden heiniä.Mi 8 SE:n ominaisuuksiin kuuluu lisäksi 12+5 megapikselin kaksoiskamera, 20 megapikselin selfie-kamera, 5,8 tuuman ja Full HD+ -resoluution AMOLED-näyttö sekä 3120 mAh akku. Näiden ominaisuuksien kanssa tosin olisi toiminut myös Snapdragon 660, mutta uusi 710 tarjoaa enemmän potkua.

Laite saapuu myyntiin Kiinassa ensi kuussa 1799 yuanin (n. 240 euroa) hintaan, mutta Euroopan tai Suomen saatavuudesta ei ole tässä vaiheessa mitään tietoa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.