iOS 12:n AR-moninpeli ei jakele tietoja ulkopuolelle – Google tallentaa tiedot palvelimelleen

Manu Pitkänen

iOS 12:n AR-moninpeli ei jakele tietoja ulkopuolelle – Google tallentaa tiedot palvelimelleen
Mobiilimaailman tärkeimpiin vuosittaisiin tapahtumiin lukeutuva WWDC-kehittäjätapahtuma starttaa Kaliforniassa huomenna ja Applelta odotetaan tuttuun tyyliin suuria paljastuksia iOS-käyttöjärjestelmään liittyen. Bloomberg paljasti aiemmin, että Apple aikoo esitellä messuilla esimerkiksi kehitystyökalut AR-pohjaisia moninpelejä varten.

Kehitystyökalujen avulla pelikehittäjät voivat siis luoda iPhonelle esimerkiksi rallipelejä, joissa virtuaaliset autot ajavat kilpaa esimerkiksi olohuoneesi lattialla. Ystäväsi näkee täysin saman näkymän samalla hetkellä omasta puhelimestaan, kunhan hän on vain samassa tilassa. Reutersin lähteiden mukaan Apple on toteuttanut moninpelituen offline-hengessä, joten puhelimen skannaamaan huoneen tietoja ei tarvitse lähettää Applen tai pelikehittäjän palvelimelle, vaan tieto liikkuu puhelimien välillä.Apple korostaa ratkaisun yksityisyydensuojallisia näkökohtia. Esimerkiksi Googlen samankaltaisessa toteutuksessa tieto ympäristöstä siirretään ulkoiselle palvelimelle – käytännössä paljastat tietoja ympäristöstäsi Googlelle. Googlen mukaan tilaskannauksen tiedot poistetaan seitsemän vuorokauden jälkeen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.