Applen lisätty todellisuus tuo uuden mittaussovelluksen ja muita AR-sovelluksia

Puhelinvertailu

Applen lisätty todellisuus tuo uuden mittaussovelluksen ja muita AR-sovelluksia
Applen WWDC-tapahtumassa ensimmäisten joukossa puhuttiin lisätystä todellisuudesta, jonka mahdollistaa iOS-mobiililaitteissa digitaalisen sisällön tosimaailmaan. Apple on päivittänyt ARKit-alustaa 2.0-versiooon, ja uusia kokoemuksia tuodaan niin Applen kuin Adoben ja Legon toimesta.

Applen omiin sovelluksiin kuuluu Measure, jolla pystytään mittaamaan kohteita mobiililaitteen avulla. Sillä pystytään piirtämään mittatikut kolmiulotteisesti, jolloin sovellus kertoo kohteen mitat käyttäjälle. Lisäksi Apple on itse luonut moninpelin Swiftillä, jolla pyritään esittelemään millaiseen uudet ARKit työkalut pystyvät.


Tämän lisäksi Adobe käyttää jatkossa hyväkseen Applen AR-tiedostoformaattia, jolla Apple haluaa standardoida lisätyn todellisuuden sisällön. Adobe käyttää USDZ-formaattia mm. Photoshopissa, jolloin sillä saa helposti aikaiseksi ARKit-sisältöä.Yksi mielenkiintoisimmista AR-kokemuksista tulee puolestaan Legolta, joka esitteli pelattavaa lisätyn todellisuuden Lego-peliä lavalla. Yhden AR-tuetun Lego-talon laittaminen pöydälle avaa sovelluksessa pelin, joka laajentaa pöydän kokonaiseksi Lego-maailmaksi, jossa on tarjolla hahmoja, tehtäviä ja muuta pelattavaa.


Lisätty todellisuus on yksi viimeisten parin vuoden tärkeimmistä Apple-projekteista, joka laajentaa iOS-mobiililaitteiden toimintaa perinteisen käyttöjärjestelmän ulkopuolelle. Google luonnollisesti on tehnyt samaa ARCorella, ja lisäksi siltä löytyy virtuaalitodellisuuden Daydream-alusta.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.