Asus esitteli haastajan pelipuhelin Razer Phonelle

Matti Robinson

Asus esitteli haastajan pelipuhelin Razer Phonelle
Computex on perinteisesti tietokoneisiin keskittyvä konferenssi, mutta Asus päätti omassa esittelytilaisuudessaan julkistaa myös uutta mobiiliteknologiaa. Asus kertoi uudesta pelipuhelimesta, joka kantaa nimeä ROG Phone.

ROG-nimi juontaa juurensa tietysti Asusin pelibrändi Republic of Gamersistä, jota käytetään niin komponenteissa kuin läppäreissäkin. Kyseessä on siis selkeästi kilpailija Razer Phonelle, josta odotetaan tänä vuonna uutta versiota.

Laitteiston osalta kyseessä on tietysti huippuvarusteltu älypuhelin, joka tarjoaa ylikellotetun Snapdragon 845 -piirin, 8 gigatavua RAM-muistia sekä kuuden tuuman Full HD + -kosketusnäytön HDR-tuella. Näyttö tukee 1ms vasteaikaa ja 90 hertsin virkistystaajuutta, joka ei pääse aivan Razerin 120 hertsin tasolle, mutta on muita älypuhelimia parempi. Lisäksi näyttö on AMOLED, joten tarjoaa mm. paremman kontrastin kuin Razerin LCD.

Pelaajia kiinnostaa varmasti myös, että laitteessa on eteenpäin suunnatut kaiuttimet. Kamerat ovat puolestaan ZenFone 5:stä tutut 12/8 megapikselin kamera takana a 8 megapikselin selfie-kamera edessä. Sormenjälkilukija löytyy takaa, joten se ei vie tilaa suurelta näytöltä, joskin reunuksia on melkoisesti sekä ylhäällä että alhaalla.



Pelaajien lisälaitteista tuttu RBG-valaistus löytyy laitteen ROG-logosta takaa ja ultaäänisensorit, jotka toimivat liipaisinnappeina, mutta vielä kenties erikoisempaa on, että laitteessa on peräti kolme USB-C-liitäntää, joilla saa latauksen lisäksi kiinnitettyä lisälaitteita.

Niinpä ROG Phoneen tuleekin tarjolle lisälaitteita, joilla sen toiminnallisuutta saa laajennettua. Lisälaitteilla saa aikaan mm. ylimääräistä jäähdytystä ja kuulokeliittimen tai toisen näytön, jolloin puhelin muistuttaa erästä kaksinäyttöistä konsolia.

Asus aikoo saada laitteen valmiiksi kuluttajamyyntiin vuoden kolmannella neljänneksellä, mutta valitettavasti tässä vaiheessa ei ole tarkempaa tietoa esimerkiksi hinnasta tai saatavuudesta täällä Suomessa.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.