Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen hakukonepomo lähti – Tätä hän tekee nyt Applella

Manu Pitkänen

Googlen hakukonepomo lähti – Tätä hän tekee nyt Applella
Keväällä kuultiin hurjia uutisia, kun Googlen haku- ja tekoälyteknologian kehityksestä vastannut johtaja John Giannandrea jätti nettijätin ja siirtyi hieman etelämpänä päämajaansa pitävän Applen leiriin.

Giannandrean tehtävänkuva ei ole ollut tarkalleen tiedossa, mutta perustellusta syystä töiden voitiin kuvitella liittyvän tavalla tai toisella tekoälyyn. Ja näin myös onkin, sillä Applen verkkosivuille lisätyn henkilökuvan mukaan Giannandrea johtaa koneoppimiseen liittyvää tutkimusta sekä vastaa tekoälystrategiasta. Näiden kahden osa-alueen luontaisena osana hänen kontolleen on annettu myös Siri-puheavustaja.

Koska Apple ei hanki erityisen aktiivisesti tietoa asiakkaistaan ja heidän tavoistaan käyttää puhelinta, on Applen mahdollisuudet hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista rajallisemmat kuin vaikkapa Facebookilla tai Googlella, joiden koko liiketoiminta perustuu käyttäjien seurantaan ja analysointiin. Giannandrean avulla Apple toivonnee saavansa edellä mainittujen yhtiöiden etumatkaa kiinni.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.