Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

5G-älypuhelimien kehitys voi alkaa – Qualcomm esitteli sopivat antenniratkaisut

Manu Pitkänen

5G-älypuhelimien kehitys voi alkaa – Qualcomm esitteli sopivat antenniratkaisut
Qualcomm kertoo tehneensä läpimurron viidennen sukupolven matkapuhelinverkkoteknologiassa, minkä johdosta tekniikka voidaan alkaa hyödyntää mobiileissa laitteissa. Uudet piirit ovat antenniratkaisuja, joita voidaan käyttää noin 30 gigahertsin taajuusalueella (mmWave) ja alle kuuden gigahertsin taajuusalueella.

Millimetriluokan aallonpituuksilla toimiva QTM052 -antennimodulun ja alle kuuden gigahertsin taajuusalueelle tarkoitettujen QPM56xx-moduulien ansiosta laitekehittäjät voivat alkaa suunnitella 5G-yhteyksiä tukevia älypuhelimia, tabletteja sekä mokkuloita, sillä ne ovat yhteensopivia Qualcommin aiemmin jo julkistetun Snapdragon X50 5G -modeemin kanssa.

Koska radioaaltojen kyky läpäistä esteitä heikkenee taajuuden kasvamisen myötä, on millimetriluokan aaltojen (30 GHz) käytön matkapuhelinverkoissa tulkittu olevan turhan epäkäytännöllistä. Qualcommin mukaan QTM052-antenniratkaisun sisältämien neljän antennin sekä ohjelmistollisesti toteutettujen säteenmuodostus, -ohjaus ja -jäljitystekniikoiden ansiosta mmWave-viestinnästä on saatu käytännöllistä. Ensimmäisten laitteiden arvioidaan tulevan markkinoille jo ensi vuoden alkupuoliskolla.Joka tapauksessa 30 gigahertsin taajuusalue soveltuu etupäässä sisätiloihin tai muihin rajattujen alueiden tarpeisiin. Kattavampaa 5G-verkkoa rakennetaan alle kuuden gigahertsin taajuusalueella, mitä varten Qualcomm esitteli QPM56xx-tuoteperheen.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.