Apple hylkää Qualcommin – iPhoneihin tulee vain Intelin modeemeja

Manu Pitkänen

Apple hylkää Qualcommin – iPhoneihin tulee vain Intelin modeemeja
Teknologiayhtiö Qualcommin taloudesta vastaavan johtajan George Davisin mukaan Apple aikoo siirtyä tänä vuonna kokonaan kilpailijan tarjoamiin modeemeihin. Todennäköisesti uusissa iPhoneissa nähdään Intelin modeemeja.

Asia tuli ilmi CNetin haastattelussa, jossa Davis totesi, ettei Apple ole tilannut siltä modeemeja tämän vuoden puhelinmalleihin. Apple on viime vuoden jakanut modeemitilaukset Intelille ja Qualcommille. Näistä jälkimmäisen piirejä on tarjottu myyntiin CDMA-teknologiaa käyttäville operaattoreille.

Intel on hankkinut oikeuksia CDMA-teknologiaan, mikä on mahdollistanut teknisesti kattavampien modeemien kehittämisen. Tuotekehityksessä ollaan ilmeisesti sen verran pitkällä, että Apple on valmis käyttämään Intelin piirejä kaikissa puhelimissaan. Apple käyttää ilmeisesti XMM 7560 -modeemia tai siitä kehitettyä johdannaista.

Apple on pyrkinyt ottamaan etäisyyttä Qualcommiin yhtiöiden välillä olevan patenttikiistan takia.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.