IoT:stä tulee uusi kultakaivos? ARM osti analytiikkayhtiön

Manu Pitkänen

IoT:stä tulee uusi kultakaivos? ARM osti analytiikkayhtiön
Älypuhelimissa käytettyjen järjestelmäpiirien arkkitehtuuria kehittävä ARM on pistänyt Softbank-omistuksen alaisuudessa ostohousut jalkaan, sillä kesäkuussa julkistettu Stream Technologies -kaupan jälkeen ARM on päätymässä yrityskauppoihin yhdysvaltalaisen Treasure Datan kanssa.

Treasure Data kehittää data-analytiikkamenetelmiä, joita hyödyntämällä sen asiakasyritykset saavat käsiinsä laadukkaampaa tietoja tuotejulkistuksista tai yhtiöiden operatiivisesta toiminnasta, mikä vuorostaan ohjaa yritysjohtoa tekemään parempia päätöksiä. Yhtiön analytiikkatyökaluja käytetään hyväksi teollisuuden eri osa-alueilla (IoT), autoilussa, viihteessä ja vähittäiskaupassa.

ARM:n ostohalukkuuden taustalla saattaa olla IoT:hen tehtävät investoinnit. Kesäkuussa julkistetun Stream Technologies -kaupan ansiosta yhtiö sai IoT-laitteiden viestintään liittyvää osaamista ja nyt Treasure Datan ansiosta ARM pystyy tarjoamaan sensoreiden tuottamaan dataan perustuvaa analytiikkaa.Bloombergin mukaan ARM maksaa Treasure Datasta 600 miljoonaa dollaria. Vuonna 2016 Treasure Data nosti sijoittajilta 25 miljoonaa dollaria uutta pääomaa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.