Paljonko käytät aikaa Facebookissa? Uusi ominaisuus kertoo

Manu Pitkänen

Paljonko käytät aikaa Facebookissa? Uusi ominaisuus kertoo
Facebook on ottanut käyttöön yhdysvaltalaisten käyttäjien keskuudessa ruutuaikaa mittaavan ominaisuuden. Facebookin ja Instagramin mobiilisovelluksissa aktivoitu ominaisuus mittaa jatkuvasti montako minuuttia vietät aikaasi sovelluksissa. Tarkoituksena on antaa käyttäjille raakaa tilastotietoa heidän käyttötottumuksista, jotta nämä voisivat itse pohtia olisiko käyttöä syytä rajoittaa.

Ominaisuus tulee kaikkien käyttäjien saataville tulevina viikkoina, mutta sitä testataan toistaiseksi vain Yhdysvalloissa. Ominaisuus tulee löytymään seuraavan valikkopolun takaa: Settings -> "Your Time On Facebook" ja Instagramin tapauksessa Settings -> "Your Activity".

Sivun takaa löytää tietoa paljonko keskimäärin sovelluksessa viettää aikaansa sekä paljonko aikaa on kulutettu eri päivinä viimeisen viikon aikana. Jos käyttöä haluaa rajoittaa, voi sovellusta pyytää ilmoittamaan aikamääreen täyttymisestä. Nykyisessä muodossa Facebook ei tarjoa tietoa paljonko muut ihmiset käyttävät sovellusta, joten omia käyttötottumuksia on hankala peilata suurempaan massaan.Ominaisuus kertoo ainoastaan mobiilisovelluksissa vietetyn ajan. Se ei siis ota huomioon web-version käyttöä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.