Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Virus iski iPhone-valmistaja TSMC:n tehtaisiin ja sulki linjastot

Matti Vähäkainu

Virus iski iPhone-valmistaja TSMC:n tehtaisiin ja sulki linjastot
Tietokonevirus on rampauttanut järjestelmiä puolijohdevalmistaja TSMC:n tehtaissa. Muun muassa iPhone-laitteiden kenties tärkeimmän osan, järjestelmäpiirin, valmistuksesta vastaava Taiwan Semiconductor Manufacturing Company on maailman suurin puolijohdevalmistaja, jonka tärkein yhteistyökumppani on Apple.

Bloomberg raportoi, että TMSC on joutunut sulkemaan tehtaidensa tuotantolinjastoja tietokoneviruksen takia, mutta kyseessä ei ole hakkereiden asentama virus. Osa tehtaista on saatu jo täysimittaisesti takaisin normaalitoimintaan, mutta osassa ongelmia edelleen korjataan ja ne pääsevät takaisin linjoille aikaisintaan huomenna.

Ongelma osui arkaan aikaan, sillä yhtiön tehtaat tuottavat parhaillaan ensi kuussa julkaistavien iPhone-laitteiden komponentteja, joille kysyntää tulee olemaan varmasti valtavasti.

TSMC ei kuitenkaan paljastanut miten mittavaa taloudellista vahinkoa virus tuotti tai oliko tehtaissa iPhone-piirejä valmistavia yksiköitä. TMSC:llä ei ole vielä tiedossa miten virus pääsi tehtaiden tuotantokoneisiin, mutta kyseessä on yhtiön ensimmäinen ongelma laatuaan.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.