Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

TSMC aloitti piirivalmistuksen ylösajon – Virus saattaa hidastaa iPhonen tuotantoa

Manu Pitkänen

TSMC aloitti piirivalmistuksen ylösajon – Virus saattaa hidastaa iPhonen tuotantoa
Kun suuren yhtiön suuret tuotantolaitokset seisovat tyhjän panttina päivän tai kaksi, seuraa siitä väistämättä isoja tappioita niin kulujen kuin menetettyjen tulojenkin muodossa. Siksi TSMC:n laitoksiin iskenyt virus teki viikonloppuna suurta vahinkoa taiwanilaiselle puolijohdevalmistajalle – ja myös yhtiön asiakkaille.

TSMC on kuitenkin nyt onnistunut käynnistämään tuotannon uudelleen tietokoneviruksen aiheuttaman tuotantokatkoksen jälkeen. Yhtiön mukaan 80 prosenttia virusinfektion kohteena olleista tuotantolaitteista on palautettu tuotantoon viikonlopun aikana ja täysi kapasiteetti saavutetaan jo maanantain aikana. Tuotantokatkos tulee TSMC:n mukaan hidastamaan toimitusten lähettämistä lähiaikoina.

Yhtiö ei täsmentänyt mihin sen asiakkaisiin katkoksella on vaikutusta, mutta esimerkiksi Apple on keskittänyt mikropiiriensä tuotantoa TSMC:lle ja uuden sukupolven iPhonien tuotanto on jo käynnistynyt syyskuussa koittavaa julkaisua varten.TSMC:n mukaan virusinfektio levisi huolimattoman sovellusasennuksen seurauksena ja levisi yhtiön sisäisen verkon kautta laajalle. Ulkopuolista hakkeria ei epäillä infektion aiheuttajaksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.