>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android 9.0 nimi paljastui – jakelu Pixel-puhelimille alkaa

1
Manu Pitkänen

Android 9.0 nimi paljastui – jakelu Pixel-puhelimille alkaa
Nyt voidaan lopettaa spekulaatiot Android 9.0:n nimestä, sillä Android Developer Blog -blogissa julkaistun kirjoituksen mukaan tuoreinta käyttöjärjestelmäversiota kutsutaan nimellä Pie eli piirakka.

Androidin nimeämisissä noudatetaan jälkiruokatermistöä ja tänä vuonna oli vuorossa kirjaimella P-alkava nimi. Viime vuonna julkaistu Android 8.0 oli vuorostaan nimeltään Oreo ja sitä edeltänyt ohjelmisto nimettiin Nougatiksi.

Android Pien jakelu alkaa Pixel-puhelimille jo tänään, muille älypuhelimille käyttöjärjestelmä saapuu hieman myöhemmin – laitevalmistajan kehitys- ja testaustahti määrää kuinka nopeasti ohjelmisto on valmis.

Uusi ohjelmistoversio sisältää muun muassa tekoälyyn perustuvan Adaptive Battery -virransäästöominaisuuden, joka priorisoi tehtäviä käyttötarpeen mukaan. Uutta on myös Slices-niminen toiminto, joka nivoo käyttäjän lempisovelluksia yhtenäisemmäksi paketiksi. Esimerkiksi Google Mapsista jos hakee hakutermillä "Lyft", saat kyytipalveluun liittyviä toimintoja hakutuloksiksi. Android Pie sisältää myös Neural Networks -rajapinnan, jonka avulla sovelluskehittäjät pääsevät hyödyntämään tekoälypohjaista kiihdytystä Android-ohjelmissa.Uutta ovat myös älykkäät vastaukset ilmoituskeskuksesta käsin sekä käyttöliittymä, joka ottaa huomioon uusien puhelimien näytön poikkeuksellisen muotoilun (kuuloke- ja kameralovi).

Lisää tietoa Android 9 Piestä löytyy täältä ja täältä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Eli tänään Android 9.0 Pie on sitten julkaistu ?

Aiempi "luottolähde" veikkaus oli 20.8 ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.