Android 9.0 nimi paljastui – jakelu Pixel-puhelimille alkaa

1
Manu Pitkänen

Android 9.0 nimi paljastui – jakelu Pixel-puhelimille alkaa
Nyt voidaan lopettaa spekulaatiot Android 9.0:n nimestä, sillä Android Developer Blog -blogissa julkaistun kirjoituksen mukaan tuoreinta käyttöjärjestelmäversiota kutsutaan nimellä Pie eli piirakka.

Androidin nimeämisissä noudatetaan jälkiruokatermistöä ja tänä vuonna oli vuorossa kirjaimella P-alkava nimi. Viime vuonna julkaistu Android 8.0 oli vuorostaan nimeltään Oreo ja sitä edeltänyt ohjelmisto nimettiin Nougatiksi.

Android Pien jakelu alkaa Pixel-puhelimille jo tänään, muille älypuhelimille käyttöjärjestelmä saapuu hieman myöhemmin – laitevalmistajan kehitys- ja testaustahti määrää kuinka nopeasti ohjelmisto on valmis.

Uusi ohjelmistoversio sisältää muun muassa tekoälyyn perustuvan Adaptive Battery -virransäästöominaisuuden, joka priorisoi tehtäviä käyttötarpeen mukaan. Uutta on myös Slices-niminen toiminto, joka nivoo käyttäjän lempisovelluksia yhtenäisemmäksi paketiksi. Esimerkiksi Google Mapsista jos hakee hakutermillä "Lyft", saat kyytipalveluun liittyviä toimintoja hakutuloksiksi. Android Pie sisältää myös Neural Networks -rajapinnan, jonka avulla sovelluskehittäjät pääsevät hyödyntämään tekoälypohjaista kiihdytystä Android-ohjelmissa.Uutta ovat myös älykkäät vastaukset ilmoituskeskuksesta käsin sekä käyttöliittymä, joka ottaa huomioon uusien puhelimien näytön poikkeuksellisen muotoilun (kuuloke- ja kameralovi).

Lisää tietoa Android 9 Piestä löytyy täältä ja täältä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Eli tänään Android 9.0 Pie on sitten julkaistu ?

Aiempi "luottolähde" veikkaus oli 20.8 ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.