Snapchat sai satojen miljoonien sijoituksen Saudi-Arabiasta

Jami Virtanen

Snapchat sai satojen miljoonien sijoituksen Saudi-Arabiasta
Huolimatta 353 miljoonan dollarin tappioista tällä kvartaalilla Snapchatin emoyhtiö Snap Inc. on onnistunut haalimaan rahoitusta Saudi -Arabian kuningasperheen sisältä. Prinssi Al-Waleed Talal kertoi Twitterissä julkaistussa videossa sijoittaneensa yhtiöön 250 miljoonaa dollaria vastineeksi 2,3% osuudesta yhtiöstä.

Lisärahoitus antaa yhtiölle lisäaikaa tasapainottaa liiketoimintaansa, sillä se on ollut vaikeuksissa sosiaalisen median jättiläisen Facebookin kopioitua Snapchatin idean omiin palveluihinsa, kuten Instagramiin sekä WhatsAppiin. Myöskään yhtiön omat päivitykset Snapchatiin eivät ole auttaneet, vaan päinvastoin pysäyttivät käyttäjämäärän kasvun. Snapchatin raportoitiin menettäneen jopa kolme miljoonaa päivittäistä käyttäjää tekemillään muutoksilla. Nyt yhtiö kertoo Snapchatilla olevan 188 miljoonaa päivittäistä käyttäjää.

Huolimatta käyttäjämäärän laskusta, yhtiö pystyi kuitenkin parantamaan tulostaan eli pienentämään tappioita. Yksi valoista tunnelin päässä on yhtiön onnistuminen kasvattaa Euroopan ja Amerikan ulkopuolisilta alueilta keräämäänsä rahan määrää. Muun maailman tuotto kasvoi jopa 65%, eli 0,96:een dollariin per käyttäjä.Suurimpana ongelmana Snap Inc.:llä on kuitenkin kilpailijat. Instagram Stories jatkoi kasvuaan ja nyt sillä on jopa 400 miljoonaa päivittäistä käyttäjää. WhatsApp Statuksen vastaava luku on 450 miljoonaa. Nähtäväksi jää onnistuuko Snapchat pärjäämään Facebookin puristuksessa.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.