Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva

Puhelinvertailu

Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva
Älypuhelinmarkkinat ovat yksi maailman tiukiten kilpailluista aloista, jossa imagolla ja markkinoinnilla voi olla arvaamaton arvo. Samsungin, Googlen ja Applen välillä markkinoinnin hintalappu lienee astronominen, mutta aivan joka kerta promomateriaali ei läpäise faktantarkastusta.

Liki jokaiselle valtaisia määriä markkinointiponnistuksia ja promomateriaalia tuottaneelle yhtiölle tietysti tapahtuu ohilyöntejä, joista varmasti monet muistavat Nokian OIS-hölmöilyt ja Apple on puolestaan todistanut oikeudessa asti, että "vain hölmö uskoo sen mainoksia".

Nyt moka on tapahtunut Samsungille, sillä yhtiö Brasilian toimistossa on promottu uuden Galaxy A8 (2018) -mallin kameraa Twitterissä kuvalla pariskunnasta, joka onkin osoittautunut aivan muuksi kuin laitteella otetuksi promokuvaksi.

Useimmiten promokuvat on lavastettu viimeisen päälle, jolloin puhelimen kamerasta saadaan kaikki mahdollinen irti, joka tietysti ei onnistu normaalissa tilanteessa. Hieman huijauksen makua siitäkin jää, vaikka laitteellahan kuva on otettu.Samsungin tapauksessa tosin kuva on suoraan Getty Imagesin kuvituskuvista ja otettu vuonna 2015, kertoo GSMArena. Tuskinpa Gettylle kuvaavan ammattikuvaajan kätösissä oli tuolloin hiljattain julkistettua Galaxy A8:aa.

Twitter-käyttäjä Feliperas löysi muitakin promomateriaalissa käytettyjä kuvia, jotka olivat ammattilaisten (ammattikameroilla) ottamia kuvituskuvia eivätkä siis peräisin Galaxy A8:lla.

Alkuun Samsung ei tunnustanut mokaa, ja selityksenä annettiin, että kuvien ei ole tarkoitus kertoa Galaxy A8:n kameran jäljestä vaan ainoastaan tunnelmasta. Selitys on tietysti erittäin heikko ja lopulta yhtiö päätyikin poistamaan kuvat Twitteristä.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.